İstanbul'un Üç İlçesinde 19 Saatlik Su Kesintisi Yaşanacak İstanbul'un Üç İlçesinde 19 Saatlik Su Kesintisi Yaşanacak

Olay, 4 Haziran sabahı Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi'ndeki Kredi Yurtlar Kurumu'nun önünde gerçekleşti. Saat 06.00 sıralarında okuluna gitmek üzere yurttan çıkan üniversite öğrencisi N.Ü., bir süre sonra kendisini takip eden bir otomobil fark etti. Araçtan inen bir kişi, elinde bıçakla N.Ü.'ye yaklaşıp, bıçağı sol bileğine dayayarak tacizde bulunmaya çalıştı. N.Ü., elindeki kahve dolu termosla saldırganın başına birkaç kez vurarak kurtulmaya çalıştı ve çığlık attı. Şüpheli kaçarken, N.Ü. polise gidip şikayetçi oldu.

Aynı gün, Ali A. adlı bir kişi kazaya karıştığını belirterek kendisini ihbar etti. Polis, Abdülhamit Han Caddesi'ne giderek Ali A.'yı aracının yanında buldu. Selahattin Eyyubi Mahallesi Tiftikçi Sokak'ta otomobili ile bisiklete çarparak mimar Cihan Mert'in ölümüne neden olan kişinin, N.Ü.'nün taciz iddiasıyla şikayetçi olduğu Ali A. olduğu anlaşıldı.
Ali A.'nın, taciz olayından 1.5 saat sonra kazaya karıştığı ve kazadan önce de bir gasp olayına karıştığı belirlendi. Ali A., 3 suçtan hakkında işlem yapılarak tutuklandı.

DHA'ya konuşan N.Ü., yaşadığı dehşet dolu anları anlattı. Okula gitmek üzere yurttan çıktığında bir otomobilin kendisini takip ettiğini fark ettiğini belirten N.Ü., şüphelinin elinde bıçakla üzerine koştuğunu ve bileğine bıçağı dayayarak tacizde bulunduğunu söyledi. Elindeki kahve dolu termosla saldırganın başına vurup çığlık attığını ifade eden N.Ü., "Balkonda bulunan bir teyze, bana yardım edemeyeceğini söyledi. Kaçmak için girdiğim bir sokakta, çığlıklarıma çıkan bir polis memuru beni evine aldı. O sayede kurtuldum. O gün ölmedim ama o kişi, başkasına otomobiliyle çarparak öldürmüş" dedi.

Ali A.'nın tutuklanmasıyla birlikte, Konya'da yaşanan bu dehşet verici olay, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Yetkililer, konuyla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.
 

Editör: Ömer Faruk Bostancı