Ermenistan'da darbe hazırlığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Ermenistan Soruşturma Komitesi, hükümeti yasa dışı yollarla ele geçirmek için komplo kurmakla suçlanan yedi kişi hakkında işlem başlatıldığını duyurdu. Bu kişilerden üçü gözaltına alınırken, diğer dört şüpheli Ermeni kolluk kuvvetleri tarafından aranıyor.

Samsunspor, Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek üç puanı kaptı Samsunspor, Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek üç puanı kaptı


Armenpress haber ajansına göre, şüpheliler, 2024 yılında çok sayıda kişiyi Rusya’ya askeri eğitime göndermekle suçlanıyor. Eğitim alan kişilere, Ermenistan’a döndüklerinde orduya katılmaları için aylık 220.000 ruble (yaklaşık 80.000 Türk Lirası) ödeme yapıldığı öne sürüldü. Şüphelilerin çoğunluğunun Ermeni vatandaşı olduğu, ikisinin ise Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinden geldiği aktarıldı.


Askerlerin Rusya’nın Rostov-on-Don bölgesine götürüldüğü ve burada yalan makinesi testine tabi tutuldukları da iddialar arasında. Eğitimlerin Arbat isimli askeri üste gerçekleştirildiği, bu eğitimin asıl amacının Ermenistan’a dönüp darbe yaparak iktidarı ele geçirmek olduğu belirtildi.

Editör: Ömer Faruk Bostancı