Türk Hava Yolları (THY), tarihin derinliklerinden gelen bir mirası gökyüzüne taşıyarak yolcularına unutulmaz bir deneyim yaşatmaya hazırlanıyor. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Şanlıurfa’daki Göbeklitepe bölgesinde yetiştirilen buğdaydan elde edilen ve "dünyanın ilk ekmeği" olarak kabul edilen ekmeğin, 22 Eylül’de New York seferinde yolculara ikram edileceğini duyurdu.

Ermenistan'da darbe planı üzerine operasyon: 3 gözaltı, 4 kişi için yakalama kararı Ermenistan'da darbe planı üzerine operasyon: 3 gözaltı, 4 kişi için yakalama kararı


Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Göbeklitepe'nin 12 bin yıl önce tarım devriminin başladığı yerlerden biri olduğuna dikkat çekerek, bu bölgede yetiştirilen buğdayın dünya tarihindeki önemine değindi. "Evcilleştirilen buğday, ilk ekmeği üreterek hem günlük hayatta hem de toplumsal ritüellerde önemli bir yere sahip olmuştur. Bu eşsiz mirası yolcularımızla paylaşarak, Anadolu’nun kültürel zenginliklerini gökyüzünde tanıtacağız," ifadelerini kullandı.


THY’nin ilk olarak New York uçuşunda sunacağı bu özel ekmek, sadece bir ikram değil, aynı zamanda Anadolu’nun derin tarihi ve kültürel mirasının bir sembolü olacak. Prof. Dr. Bolat, "Buğdayın ve ekmeğin, insanlık tarihindeki önemi kadar inançlar ve kültürler üzerindeki derin etkisini de yolcularımıza hissettirmek istiyoruz," diyerek bu projenin arkasındaki felsefeyi paylaştı.
THY, Anadolu’nun kadim geçmişini taşıyan bu ikram ile dünya yolcularına hem lezzetli hem de anlamlı bir deneyim sunmayı amaçlıyor.
 

Editör: Ömer Faruk Bostancı