Şirket, 2024 yılının ilk çeyreğinde 5 milyar 366 milyon TL net zarar açıkladı. Geçen yılın aynı döneminde TMS 29 dahil edilerek 2,3 milyar TL net zarar kaydedilmişti. Bu büyük zararın ana nedeni, şirketin finansallarında enflasyon muhasebesinin yarattığı 22,3 milyar TL'lik olumsuz etki oldu. Parasal kazanç/kayıp kaleminde yaşanan bu etki, şirketin net kârını büyük ölçüde etkiledi.

THY, Göbeklitepe buğdayından üretilen "ilk ekmek" ile tarihi gökyüzüne taşıyor THY, Göbeklitepe buğdayından üretilen "ilk ekmek" ile tarihi gökyüzüne taşıyor

Şirketin 2024 ilk çeyrek satış gelirleri, önceki yıla göre %5 artarak 39 milyar TL'ye ulaştı. Ancak, enerji sektöründeki dalgalanmalar şirketin performansını olumsuz etkiledi. Elektrik fiyatlarındaki düşüş ve doğalgaz hacimlerindeki azalış, satış gelirlerinde %48'lik bir düşüşe ve FAVÖK'te %63'lük bir daralmaya neden oldu.

Kombine gelirlerdeki %6'lık reel büyümeye en büyük katkı, sırasıyla %40 ve %27'lik büyümeler ile banka ve dijital segmentlerden geldi. Ancak enerji segmentinin kombine gelirleri %35 daraldı. Kombine FAVÖK ise banka ve enerji segmentlerindeki daralma nedeniyle reel bazda %17 gerilerken, sanayi segmenti %19'luk kombine FAVÖK büyümesi kaydetti.

Şirketin parasal kayıpları, banka segmentinde 3,3 milyar TL, banka dışı segmentte ise 2,05 milyar TL net zarar olarak kaydedildi. Bu durum, konsolide özkaynak kârlılığının %5,9 seviyesine gerilemesine neden oldu. Ancak, net zarara rağmen şirketin solo net nakit pozisyonu önemli ölçüde artış gösterdi. Exsa birleşmesi ve temettü girişleri ile Mart 2024'te net nakit pozisyonu 14,4 milyar TL'ye yükseldi. Banka dışı net borç/FAVÖK rasyosu ise Mart 2024 sonunda 0,9x olarak gerçekleşti. Bu, şirketin orta vadeli hedeflerinde işaret ettiği 2,0x'in oldukça altında kalmaya devam etti. Bu durum, güçlü bilanço yapısının şirketin gelecekte cazip yatırım fırsatlarını değerlendirip yeni ekonomide büyüme taahhüdünü yerine getirmesine olanak sağlayacağı belirtildi.

Editör: Ömer Faruk Bostancı