Galler Prensesi Diana'nın hayatına hızla giren Mısırlı iş insanı Mohamed Al Fayed, şimdi de cinsel taciz iddialarıyla dikkat çekiyor. BBC'nin "Harrods'taki Avcı" başlıklı belgesel serisinde, Al Fayed’in Londra’daki ünlü mağazası Harrods’ta çalışan 20 kadına cinsel saldırıda bulunduğu öne sürüldü.


Belgeselde yer alan iddialara göre, Al Fayed, 1985'te Harrods'u satın aldıktan sonra 1990'larda mağaza çalışanlarına yönelik uzun süreli bir cinsel taciz ve saldırı süreci yürütmüş. Çarpıcı ifadelere göre, Al Fayed, mağaza çalışanlarını hedef alarak, bazılarını tecavüze varan eylemlerde bulunmuş. Ayrıca, mağaza çalışanlarının ve bazı genç kadınların hedef alındığı belirtiliyor.
Eski çalışanlar, Al Fayed’in çekici bulduğu kadınları iş yerinde terfi ettirdiğini ve bu kadınları özel olarak hedef aldığını açıkladı. Bir kadın, Al Fayed’in evinde kendisine tecavüz ettiğini, başka bir mağaza çalışanı ise işten sonra Al Fayed’in dairesine çağrıldığını ve zorla yatağına oturtulduğunu belirtti.

Türkiye'nin siber kalesi USOM, dijital tehditlere karşı 7/24 hazır Türkiye'nin siber kalesi USOM, dijital tehditlere karşı 7/24 hazır


1990’larda Al Fayed’in kişisel asistanlığını yapan bir başka kadın, Paris’teki bir iş gezisinde tecavüze uğradığını ve Harrods’un kendisine karşı herhangi bir kanıtı yok etmesi için para ödediğini ifade etti. Al Fayed, geçmişte de benzer suçlamalarla karşılaşmış ve Vanity Fair’de yayınlanan 1995 tarihli bir makale üzerine hakaret davası açılmıştı.


Harrods’un mevcut sahipleri, Al Fayed’in eylemlerini "gücünü kötüye kullanma" olarak nitelendirirken, mağdurların ifadeleri karşısında derin bir şok yaşadıklarını belirtti. Yıllarca sessiz kalan eski çalışanlar, şimdi yaşadıkları travmaları ve Al Fayed’in kendilerini nasıl hedef aldığına dair detayları paylaşmakta.

Editör: Ömer Faruk Bostancı