Heyet üyeleri ve ziyaret noktaları
Polonya heyeti, Polonya Savunma Sanayi Grubu (PGZ) Başkanı Krzysztof Trofiniak, Yönetim Kurulu Üyeleri Piotr Zawieja ve Grabowski JJ tarafından temsil edildi. Ziyaretin ilk durağı olarak Sefine Tersanesi seçildi. Burada, denizcilik alanında potansiyel ortak projeler ele alındı ve PGZ’nin Stocznia Wojenna Tersanesi’nin bu alanda güçlü bir ortak olabileceği vurgulandı.
MARLİN insansız deniz aracı tanıtıldı


Polonya heyetine, Sefine Tersanesi tarafından ASELSAN iş birliğiyle geliştirilen MARLİN İnsansız Deniz Aracı (İDA) tanıtıldı. 2022’de deniz denemelerine başlayan MARLİN, kısa sürede uluslararası alanda ilgi çekti. ASELSAN tarafından entegre edilen elektronik harp sistemleri sayesinde MARLİN, dünyadaki ilk otonom su üstü aracı olma özelliğine sahip. 15 metre uzunluğunda ve 4 ton faydalı yük kapasitesine sahip olan MARLİN, güdümlü füzeler, hafif torpidolar ve 12.7 mm makineli tüfek gibi çeşitli silah sistemleri taşıyabiliyor. 36+ knot maksimum hız ve 72 saat kesintisiz görev süresiyle dikkat çekiyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, yıllık 60 milyon turist hedefine kararlılıkla yaklaştıklarını belirtti Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, yıllık 60 milyon turist hedefine kararlılıkla yaklaştıklarını belirtti


Görüşmeler ve gelecek planları
Polonya Savunma Bakan Yardımcısı, savunma sektöründeki iş birliği ve gelişim fırsatlarının önemini vurguladı. İlerleyen günlerde benzer yoğunlukta görüşmelerin devam edeceği ve Polonya savunma sanayi şirketlerinin global savunma sanayii firmaları için cazip bir ortak olmayı sürdürdüğü belirtildi. Türkiye ile Polonya arasındaki iş birliklerinin devamlılığı için görüşmelerin süreceği ifade edildi.

Editör: Ömer Faruk Bostancı