Fransa merkezli Çevre İçin Harekete Geç (Agir pour l'environnement) Derneği, Coca-Cola ve Schweppes ürünlerinde mikro ve nanopartikül formunda 6 farklı plastik tespit ettiklerini duyurdu.

Dernek tarafından yapılan araştırmada, bir litrelik Coca-Cola ve 1,5 litrelik Schweppes şişelerinin içindeki plastik oranlarını tespit etmek için defalarca açıldığı belirtildi. Kızılötesi analiz metodu kullanılarak yapılan gözlemlerde, 5 mm'den küçük plastik parçacıkların bulunduğu ve toplamda 6 farklı plastik polimerin keşfedildiği ifade edildi.

Ermenistan'da darbe planı üzerine operasyon: 3 gözaltı, 4 kişi için yakalama kararı Ermenistan'da darbe planı üzerine operasyon: 3 gözaltı, 4 kişi için yakalama kararı

Coca-Cola şişelerinde litre başına 46 mikro partikül, Schweppes şişelerinde ise litre başına 62 mikro partikül bulunduğu bildirildi. Dernek Müdürü Stéphen Kerckhove, internet ortamında yayımlanan araştırmalara ilişkin yaptığı açıklamada, tüketicilerin bu potansiyel sağlık riskleri hakkında bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, şişe kapaklarının aşınmasının şişe içinde mikroplastik oluşumuna neden olabileceği öne sürüldü.

Editör: Ömer Faruk Bostancı