Ermenistan'da darbe planı üzerine operasyon: 3 gözaltı, 4 kişi için yakalama kararı Ermenistan'da darbe planı üzerine operasyon: 3 gözaltı, 4 kişi için yakalama kararı

Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) ile Alman savunma devi Rheinmetall, Eurosatory 2024 fuarı çerçevesinde önemli temaslar gerçekleştirdi.
Paris Nord Villepinte Sergi Merkezi'nde düzenlenen Eurosatory 2024, kara ve hava savunma sistemlerinden siber güvenlik çözümlerine kadar geniş bir yelpazede 1,800'den fazla şirketi bir araya getirdi. Fuar süresince atölye çalışmaları, seminerler ve konferanslar düzenlenerek sektörün yenilikleri ve gelecekteki trendleri tartışıldı.

Rheinmetall ve MKE arasında Eurosatory 2024 kapsamında gerçekleşen son toplantıda mevcut tedarik konuları detaylı bir şekilde ele alındı ve iki firma arasındaki iş birliğinin genişletilmesi için önemli adımlar atıldı. Bu çerçevede, Türkiye ve Almanya'nın savunma ihtiyaçlarına yönelik yeni projelerin yanı sıra uluslararası pazarda ortak çalışmalar planlandı.

Ayrıca MKE, Eurosatory Fuarı'nda Özbekistan Savunma Sanayisi ile de iş birliği anlaşması imzalayarak bu alandaki iş birliklerini güçlendirdi. Rheinmetall ise Litvanya ile bir mühimmat tesisi kurma konusunda iyi niyet anlaşması imzalayarak üretim kapasitelerini arttırma yönünde önemli adımlar attı.
 

Editör: Ömer Faruk Bostancı