Samsunspor, Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek üç puanı kaptı Samsunspor, Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek üç puanı kaptı

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, parti içi yönetimdeki haksızlıkları ve hukuksuzlukları eleştirerek istifa gerekçelerini sıraladı.

Aydın, istifasına ilişkin yaptığı açıklamada, son dönemde partinin yönetim anlayışının Türkiye siyasetindeki yerini kaybetmeye başladığını belirtti. Özellikle Meral Akşener'in yerel seçim stratejisini eleştirirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener arasında gerçekleştiği iddia edilen görüşmenin detaylarının açıklanmamasını da sert bir dille eleştirdi.
"Akşener'in yerel seçimlerdeki politikaları ve parti içindeki adaletsizlikler artık dayanılmaz hale geldi" diyen Aydın, İYİ Parti'nin kuruluş felsefesine ters düşen bu durumlar karşısında bağımsız bir milletvekili olarak görevine devam edeceğini ifade etti.

Koray Aydın, 5 Aralık 1955 tarihinde Trabzon'da doğdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Makina-Elektrik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunudur. Siyasi kariyerine Milliyetçi Hareket Partisi'nde başlayan Aydın, bir dönem bayındırlık ve iskân bakanlığı görevinde bulunmuş ve Ankara milletvekilliği yapmıştır.

İYİ Parti'nin kurucular kurulunda yer alan Aydın, partinin iç dinamiklerinde önemli rol üstlenmiş ve 2017'de partinin kuruluşunda aktif rol almıştı.
 

Editör: Ömer Faruk Bostancı