Küresel Kuzey ülkeleri, iklim protestolarını bastırmak için sert tedbirlere başvuruyor Küresel Kuzey ülkeleri, iklim protestolarını bastırmak için sert tedbirlere başvuruyor

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergei Ryabkov'un nükleer silahlarla ilgili endişe veren açıklamaları krizi daha da derinleştirdi. Ryabkov, Rus haber ajansı TASS aracılığıyla yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki savaş deneyimlerini dikkate alarak Rusya'nın nükleer silah doktrinini yeniden gözden geçirebileceğini belirtti.
"Nükleer çatışma durumunda, batılı siyasetçilerin bile sığınaklarda güvende olamayacaklarını" vurgulayan Ryabkov, bu tür bir durumun düşünülmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, nükleer silaha sahip diğer ülkelerle doğrudan çatışma ihtimalini göz ardı etmediklerini ve Rusya'ya karşı olmayan ülkelerle askeri ortaklıklar kurulabileceğini söyledi.

Ryabkov'un bu açıklamaları, Rusya ile Batı arasındaki gerilimi daha da artırırken, uluslararası toplumun tepkisini çekmeye devam ediyor. Konuya ilişkin gelişmeler yakından takip ediliyor.
 

Editör: Ömer Faruk Bostancı