31 Mart yerel seçimlerinin ardından belediyelerde yapılan akraba atamaları tartışma konusu olmaya devam ediyor. Son olarak, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, amcasının oğlu Gökhan Beşikçioğlu'nu 'Tesisler Koordinatörü' olarak atadı.

CHP Genel Başkanı'nın "Eş, dost, akrabalar için iş talebinde bulunmayın" uyarısına rağmen, bazı belediye başkanlarının bu uyarıya uymaması tepkilere yol açıyor. Erdal Beşikçioğlu’nun, Ordu'da yerel bir televizyon kanalı sahibi olan akrabası Gökhan Beşikçioğlu’nu Ankara Etimesgut Belediyesi’nde göreve getirmesi  yankı uyandırdı.

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu Merkez Bankası, politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu

CHP’li belediyelerde yapılan bu tür atamalar, kamuoyunda liyakat ilkesine uygun olmadığı gerekçesiyle tepki çekmeye devam ediyor. Erdal Beşikçioğlu’nun yaptığı bu atama da, benzer atamalar arasında yerini aldı ve geniş çapta tartışmalara yol açtı.

Belediyeden yapılan açıklamada, "Tesislerimizde farklı müdürlüklerimiz tarafından verilen hizmetler sırasında yetki karmaşası ve eşgüdüm eksikliği nedeniyle hizmette aksamalar meydana geldiği gözlenmiştir. Bu aksaklıkların giderilmesi amacıyla tesislerin temizlik, bakım, onarım, güvenlik ve idari işleri ile her türlü aksaklıkların giderilmesinden sorumlu bir koordinatörün görevlendirilmesine karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Editör: Ömer Faruk Bostancı