Türkiye'nin ilk yüzer gaz üretim platformu, Çanakkale'ye ulaşmış bulunuyor Türkiye'nin ilk yüzer gaz üretim platformu, Çanakkale'ye ulaşmış bulunuyor

Sayan X hesabından sosyal medya platformlarına eleştirde bulundu.

Batılı ülkeler söz konusu olduğunda bu platformların hızlıca tedbir aldığını belirten Sayan, aynı hassasiyetin Türkiye için de geçerli olmasını istediklerini ifade etti.

Sayan, "Biz de baştan beri aynı hassasiyeti ve adil duruşu talep ediyoruz. Bu platformlar, kurallarına uydukları ülkelerde sundukları güvenli, temiz ve adil içerik mekanizmasının Türkiye'de de geçerli olmasını istiyoruz. Sağlayıcıların uyguladığı bu çifte standart, tüm dünya için ortak bir sorun." dedi.

Türkiye'nin sosyal medya platformlarına yönelik taleplerini de hatırlatan Sayan, "Şöyle bir hatırlayalım; gelin ülkemizde temsilcilikler açın, insanımızın hak ihlallerinin önüne geçelim dedik. Gelmek istemediler. Kendilerine bildirilen suçlara karşı gereken adımları yerine getirmediler. Birlikte daha temiz bir internet inşa edelim, milletimiz muhatap bulsun dedik, bir takım sanal ofislerle göstermelik işler yaptılar." ifadelerini kullandı.

Sayan, Türkiye'nin sosyal medya platformlarına yönelik kanun değişiklikleri ile arkadan dolanmalara izin vermediğini belirterek, "Görüyoruz ki aynı anlayışı hala sürdürmeye çalışıyorlar. 'Bildiğimi okurum, istediğimi yayınlarım, istediğimi yayınlamam' diyorlar. Biz bunu kabul etmedik, etmeyeceğiz. Değerlerimize saygı duyan, dezenformasyonsuz, daha temiz ve güvenli bir sosyal medya tesis etmek için ne gerekiyorsa yapacağız." dedi.

Editör: Ömer Faruk Bostancı