Samsunspor, Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek üç puanı kaptı Samsunspor, Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek üç puanı kaptı

Tesla hissedarları, CEO Elon Musk'ın 2018 yılında belirlenen dev ödeme paketini büyük bir çoğunlukla tekrar onayladı. Musk, bu haberi X hesabında paylaştı ve "Desteğiniz için teşekkürler" ifadelerini kullandı. Hissedarların bu oylaması, Musk'ın maaşının hemen hesabına yatırılması anlamına gelmiyor ancak Tesla'nın yatırımcılarının geniş desteğine sahip olduğuna dair güçlü bir sinyal gönderiyor. Bilindiği üzere Delaware yargıcı, bu yılın başlarında 56 milyar dolar değerindeki ödeme paketini, anlaşmaya yol açan sürecin adil olmadığını savunarak geçersiz kılmıştı.


Her ne kadar Tesla hissedarları Musk’ın dev ödeme paketini onaylamış olsa ve onu X’te tebrik etse de süreç henüz tamamlanmış değil. Musk, Delaware yargıcını ikna etmek için hala uzun bir yasal mücadele ile karşı karşıya ve bu süreçte potansiyel olarak yeni davalarla uğraşmak zorunda kalacak. Ancak, Tesla yatırımcılarının desteğinin alınması önemli bir adımdı.


Musk, oylamanın onaylandığını duyurmasına rağmen resmi sonuçlar bugün içinde açıklanacak. Yıllık toplantının başlangıcına kadar hissedarların oylarını değiştirme hakkı bulunuyor. Bununla birlikte, Tesla hissedarları ayrıca şirketin yasal merkezinin Delaware'den Teksas'a taşınmasını ve Kimbal Musk ile James Murdoch’ın yönetim kurulu üyeliğine yeniden seçilmesini de oyladı. Musk’ın paylaşımından sonra Teksas Valisi Greg Abbott, "Ne kişisel ne de kurumsal gelir vergisi olan bir eyalete hoş geldiniz." açıklamasını yaptı.


Tesla yönetim kurulu, Musk’ın bu tarihte benzeri görülmemiş dev ödeme paketini hak ettiğini belirtmişti. Kurul, Musk’ın 2018’de belirlenen piyasa değeri, gelir ve karlılık konusundaki tüm iddialı hedeflere ulaştığını açıkladı. Musk ise geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamalarda, bu ödeme paketinin onaylanmaması halinde odağını robotik ve yapay zeka gibi Tesla dışındaki alanlara kaydıracağını söyleyerek açık bir tehditte bulunmuştu.

Editör: Ömer Faruk Bostancı