Diyarbakır'da başlayan Kürtçe trafik uyarıları uygulaması, Van'da da hayata geçirildi. Van Merkez İpekyolu ilçesindeki yaya geçitlerine, kısa bir süre önce Türkçenin yanı sıra Kürtçe uyarı yazıları da eklendi.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına bağlı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, kentin birçok caddesinde yaya geçitlerine "Önce yaya" anlamına gelen Kürtçe uyarı yazılarını yerleştirdi. Ancak, dün gece kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından Kürtçe uyarı yazılarının üzerine "Türkiye Türk’tür, Türk kalacak" ifadeleri yazıldı.

Türkiye'nin ilk yüzer gaz üretim platformu, Çanakkale'ye ulaşmış bulunuyor Türkiye'nin ilk yüzer gaz üretim platformu, Çanakkale'ye ulaşmış bulunuyor

Van Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Kentimizin kozmopolit yapısını göz önünde bulundurarak, çalışmalarımızı bu yönde geliştirmekteyiz. Bu kapsamda, şehir içi yollarda Türkçenin yanında Kürtçe uyarı levhaları eklenmiştir. Halkın büyük takdirini toplayan bu çalışma, ırkçı kesimler tarafından saldırıya uğramıştır. Bu saldırıyı kınıyor ve yasal süreci başlattığımızı bildiriyoruz. Bu tarz saldırılar çok dilli faaliyetlerimizi engelleyemeyecek" denildi.

Editör: Ömer Faruk Bostancı