Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, sektörde son zamanlarda oluşan fiyat pahalılığı algısını kırmak amacıyla TÜRES üyelerine ve sektöre yüzde 10 indirim yapmaları için çağrıda bulundu.
TÜRES'ten yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Ramazan Bingöl, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında yeme-içme sektöründeki fiyat artışları değerlendirildi. Ziyaretin ardından Bingöl, yönetim kurulu toplantısında sektörün hareketlenmesi için alınacak önlemleri masaya yatırdı.

Bingöl, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sektörümüzde son zamanlarda oluşan fiyat pahalılığı algısını kırmak ve sektörü tekrar hareketlendirmek için bütün menülerde veya menülerin bir kısmında yüzde 10 indirim yapılması konusunda TÜRES üyelerine ve sektöre çağrıda bulunuyoruz. Bu çağrıya TÜRES üyeleri ve sektörümüzün destek vermesi, sektörü tekrar hareketlendirecek ve vatandaşlara da olumlu yansıyacaktır" dedi.

Fayed ailesi skandalı: Lady Diana'nın hayatına düşen göktaşı Fayed ailesi skandalı: Lady Diana'nın hayatına düşen göktaşı

Yönetim kurulu ve TÜRES üyeleri, bu kampanyaya geniş bir şekilde destek vereceklerini vurguladı. Bingöl, üyelerin kampanya çağrısına olumlu dönüş yapmaya başladığını belirterek, sektörün bu inisiyatifi benimsemesinin önemine dikkat çekti.

TÜRES'in çağrısı, yeme-içme sektöründe fiyatların daha makul seviyelere çekilmesine ve vatandaşların restoranlarda daha uygun fiyatlarla hizmet almasına olanak sağlayacak.
 

Editör: Ömer Faruk Bostancı