Türk Hava Yolları (THY), Japonya’da etkili olması beklenen Ampil Tayfunu sebebiyle yarın gerçekleştirilecek Tokyo seferlerini karşılıklı olarak iptal ettiğini duyurdu.

THY, Göbeklitepe buğdayından üretilen "ilk ekmek" ile tarihi gökyüzüne taşıyor THY, Göbeklitepe buğdayından üretilen "ilk ekmek" ile tarihi gökyüzüne taşıyor

THY’den yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Havalimanı ile Haneda Havalimanı arasındaki TK198 sefer sayılı uçuşun ve Haneda Havalimanı ile İstanbul Havalimanı arasındaki TK199 sefer sayılı uçuşun karşılıklı olarak iptal edildiği belirtildi.

Açıklamada, yolculara seyahatlerinden önce uçuşlarının güncel durumunu "www.thy.com" internet sitesi üzerinden veya "444 0 849" numaralı çağrı merkezinden öğrenmeleri gerektiği hatırlatıldı.

THY yetkilileri, yolcuların mağduriyet yaşamamaları adına uçuş bilgilerini düzenli olarak kontrol etmelerini ve gerekli durumlarda alternatif seyahat planları yapmalarını tavsiye etti. Ampil Tayfunu’nun Tokyo ve çevresinde ciddi hava koşullarına neden olması bekleniyor, bu yüzden uçuş iptalleri ve gecikmelerin olabileceği ifade edildi.

Editör: Ömer Faruk Bostancı