Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, yıllık 60 milyon turist hedefine kararlılıkla yaklaştıklarını belirtti Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, yıllık 60 milyon turist hedefine kararlılıkla yaklaştıklarını belirtti

Rapido, motosiklet-taksi hizmetleri sunan Hindistan merkezli bir girişim olarak, 120 milyon dolarlık E serisi yatırım turunu tamamladı ve unicorn seviyesine ulaştı. Bu yatırım turu, WestBridge Capital tarafından yönetilirken, Malezya merkezli yatırım fonu Khazanah da katılımcılar arasında yer aldı. 2015 yılında kurulan şirketin toplam yatırım miktarı yaklaşık 430 milyon dolara ulaştı.


Rapido'nun kurucuları Aravind Sanka, Pavan Guntupalli ve Rishikesh SR, yeni yatırımı operasyonel alanını genişletmek, Ar-Ge yatırımı yapmak, altyapı ve operasyonel iyileştirmeler için kullanacaklarını açıkladı. Şirket, Hindistan'ın kalabalık şehirlerinde hızla büyüyen bir alternatif ulaşım çözümü sunarak kullanıcıların mobil uygulama aracılığıyla motosiklet ve scooter kiralamasına olanak tanıyor.


Rapido'nun temel hizmeti, kullanıcıların kısa mesafeli yolculuklarda hızlı, ekonomik ve pratik bir ulaşım seçeneği olarak motosiklet taksilerini kullanmalarını sağlamak. Bu hizmet, özellikle trafik sıkışıklığının yoğun olduğu bölgelerde büyük bir avantaj sunuyor. Motosikletlerin trafikte daha rahat hareket edebilmesi, kullanıcıların hızlı ve etkin bir şekilde seyahat etmelerini mümkün kılıyor.


Şirket, şehir içi ulaşımın yanı sıra, yemek teslimatı ve e-ticaret teslimatları gibi çeşitli hizmetler de sunuyor. Rapido, Hindistan'ın önde gelen yemek teslimat platformlarından biri olan Swiggy ile iş birliği yaparak, yiyecek siparişlerinin hızlı ve etkin bir şekilde teslim edilmesini sağlıyor. Bu iş birliği, Rapido'nun sürücülerine ek gelir sağlama fırsatı sunarken, Swiggy'nin de müşterilerine daha hızlı teslimat yapmasını mümkün kılıyor.
 

Editör: Ömer Faruk Bostancı