Türk milli güreşçi Rıza Kayaalp, spor hekimi kontrolünde kullandığı ilaçta yasaklı madde tespit edilmesi üzerine geçici olarak müsabakalardan men edilerek 2024 Paris Olimpiyatları kadrosundan çıkarıldı. Yasaklı madde kullandığı tespit edilen Kayaalp, böylece uzun ve başarılı kariyerine gölge düşüren bu olay nedeniyle olimpiyatlarda yer alamayacak.
14 Avrupa, 10 dünya ve 3 olimpiyat madalyası sahibi olan Kayaalp, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle kullandığı ilacın bu duruma yol açtığını belirtti. Kayaalp, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Uzun süredir devam eden şiddetli kulak çınlaması, baş dönmesi ve baş ağrısı şikayetlerinin son dönemde artması nedeniyle" kendisine verilen bir ilacı kullandığı için men cezası aldığını ifade etti. Ayrıca, "Temiz spor kariyerimin maruz kaldığı bu mağduriyet için hukuk mücadelemize başlamış bulunmaktayız," diyerek adalet arayışına başladığını duyurdu.

26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek Paris 2024 Olimpiyatları'nda Kayaalp’ın yerine milli güreşçi Hamza Bakır altın madalya için mindere çıkacak. Hamza Bakır'ın, Rıza Kayaalp’ın yerine yarışacak olması, Türk güreş severler için büyük bir merak ve heyecan konusu oldu.

Fayed ailesi skandalı: Lady Diana'nın hayatına düşen göktaşı Fayed ailesi skandalı: Lady Diana'nın hayatına düşen göktaşı

Rıza Kayaalp’ın bu talihsiz durumu, Türk spor camiasında büyük yankı uyandırırken, sporcuların tedavi süreçlerinde daha dikkatli olmaları gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Paris 2024'te Türkiye’yi temsil edecek olan Hamza Bakır’a başarılar diliyoruz.
 

Editör: Ömer Faruk Bostancı