Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkçe olmayan isimlere sahip olan okullara yönelik bir dizi uyarıda bulundu. MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından 6 ilin valiliklerine gönderilen yazıda, kanuna aykırı isimler kullanan toplam 30 okulun isimlerinin değiştirilmesi gerektiği belirtildi.

Türkiye'nin ilk yüzer gaz üretim platformu, Çanakkale'ye ulaşmış bulunuyor Türkiye'nin ilk yüzer gaz üretim platformu, Çanakkale'ye ulaşmış bulunuyor

MEB'in yazısında, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’ndeki ilgili hükümler hatırlatılarak, Türk milli eğitiminin amaçları ve temel ilkeleri doğrultusunda okullara Türkçe isim verilmesinin zorunlu olduğu vurgulandı. Yabancı adların ise sadece azınlık okulları, yabancı ve milletlerarası okullar ile yabancı dil eğitimi veren kurslar için geçerli olabileceği ifade edildi.

Bakanlık, isimleri kanuna aykırı bulunan 30 okulun isimlerinin değiştirilmesini ve yeni isim tekliflerinin valilikler aracılığıyla bakanlığa iletilmesini talep etti. Bu durum, Türkçe isim kullanımına yönelik denetimlerin arttığını ve bakanlığın bu konuda taviz vermeyeceğini ortaya koyuyor.

Editör: Ömer Faruk Bostancı