Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) ihaleye çıkardığı İstanbul Bebek'teki Koza-İpek Holding'e ait yalı, 1,1 milyar liraya Tayvanlılara satıldı. TMSF'den yapılan açıklamaya göre, terör örgütü FETÖ firarisi Akın İpek'in İngiltere'de açtığı tahkim davalarını kaybetmesinin ardından Bebek'teki yalı ihaleye çıkarıldı.

Muhammen bedeli 750 milyon lira olarak belirlenen yalı, dört katılımcının yer aldığı satış ihalesinde kapalı tekliflerin ardından üç saat süren açık teklif aşamasında 1,1 milyar lira teklif veren yüzde 70'i Tayvanlı TCC'ye ait Oyak Çimento'nun oldu. Oyak Çimento, bu yılın ilk çeyreğinde çoğunluk hissesini Tayvan'ın en büyük çimento üreticilerinden biri olan TCC'ye devretmişti. Bu devir, 9 Aralık 2023'te imzalanan hisse devir sözleşmesi kapsamında, 2024'ün ilk çeyreğinde yasal onayların alınmasıyla gerçekleşmişti.

Bebek'teki yalı, 925 metrekare brüt kapalı kullanım alanına ve 208 metrekare terasa sahip eski eser niteliğinde bir yapıdır. Yalının satışı, Akın İpek'in İngiltere'de yaşadığı süreçte Türkiye aleyhine açtığı uluslararası tahkim davalarını kaybetmesiyle hızlandı.

Koza-İpek Holding'e ait bu tarihi yalı, İstanbul'un en prestijli semtlerinden biri olan Bebek'te yer alıyor. Satışın ardından TMSF, elde edilen gelirin devlet kasasına aktarılacağını ve yalıdaki tüm hukuki süreçlerin tamamlandığını belirtti.

Ermenistan'da darbe planı üzerine operasyon: 3 gözaltı, 4 kişi için yakalama kararı Ermenistan'da darbe planı üzerine operasyon: 3 gözaltı, 4 kişi için yakalama kararı

Editör: Ömer Faruk Bostancı