MrBeast ve Amazon’a “kötü çalışma koşulları” nedeniyle dava açıldı MrBeast ve Amazon’a “kötü çalışma koşulları” nedeniyle dava açıldı

Baykar'dan KEMANKEŞ 2 İçin Başarılı Test Uçuşu
Baykar tarafından geliştirilen yüksek teknoloji ürünü insansız sistemlerin test süreçleri hız kesmeden devam ediyor. KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi'nin, Edirne'nin Keşan ilçesindeki Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde yapılan ikinci sistem doğrulama testi de başarıyla tamamlandı. Mayıs ayında yapılan EFES-2024 tatbikatı kapsamında düzenlenen Savunma Sanayi Sergisi'nde ilk kez görücüye çıkan KEMANKEŞ 2, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın resmi X hesabından paylaşılan test görüntüleri ile yeniden gündeme geldi.
Yüksek Teknoloji ve İleri Özellikler
KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi, yaklaşık 1 saat havada kalabilme kapasitesine sahip. Jet motoru sayesinde hızla yol alarak düşman hattının gerisindeki en riskli hedeflere karşı etkili olabiliyor. 200+ kilometre görev menziline sahip olan füze, yapay zekâ destekli optik güdüm sistemi ile hedefini tanıyıp zorlu hava koşullarında bile tam isabetle imha kabiliyeti sunuyor.
Yapay zekâ destekli oto pilot sistemi sayesinde otonom uçuş gerçekleştiren KEMANKEŞ 2, stratejik hedefleri yüksek hassasiyetle etkisiz hale getirme potansiyeline sahip. Gece ve gündüz kullanılabilen bu füze, anti-jamming teknolojisi sayesinde elektronik karıştırmalardan etkilenmeden görev yapabiliyor. Ayrıca, elde ettiği tüm veri ve görüntüleri yer kontrol istasyonuna ileterek kullanıcıya veri takibi konusunda destek sağlıyor.
Baykar’dan İhracat Rekoru
Baykar, başlangıçtan bugüne tüm projelerini öz kaynaklarıyla yürütmekte ve 2003 yılındaki İHA Ar-Ge sürecinin başlangıcından bu yana gelirlerinin %83'ünü ihracattan elde etmektedir. 2021 ve 2022 yıllarında Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre savunma ve havacılık sektöründe ihracat lideri olan Baykar, 2023 yılında da bu unvanını koruyarak sektörün ihracat şampiyonu oldu ve 1.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.
Son yıllarda gelirlerinin %90'ından fazlasını ihracattan elde eden Baykar, 2023'te savunma ve havacılık sektöründeki ihracatın üçte birini tek başına gerçekleştirdi. Dünyanın en büyük SİHA ihracatçısı olan Baykar, imzalanan sözleşmelerinin %97.5'ini ihracat kaynaklı olarak gerçekleştirdi. Bayraktar TB2 SİHA için 33 ülkeyle, Bayraktar AKINCI TİHA için ise 9 ülkeyle olmak üzere toplam 34 ülkeyle ihracat anlaşması imzalayan Baykar, sektördeki öncülüğünü sürdürmeye devam ediyor.
 

Editör: Ömer Faruk Bostancı