İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içerikli paylaşımına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu etiketledi. 

İmamoğlu ise paylaşıma şu cümlelerle yanıt verdi; 

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bayrağına ve Cumhurbaşkanı'na hakaret eden bu açıklamanızı size aynen iade ediyorum. Demokrasiyi ve hukuku, elinde on binlerce çocuğun kanı olan birilerinden öğrenecek değiliz. Evet, her şey çok güzel olacak. Filistin özgür olduğu zaman.

-Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanımızın adını ağzına almak haddine değil

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'a tepki gösterdi. Yılmaz paylaşımımda şu ifadelere yer verdi; 

"İşgal altındaki Gazze’de masum çocukları ve sivil halkı katledenlerin ne Türkiye’yi ne Sayın Cumhurbaşkanımızın adını ne de özgürlük ve demokrasi kavramını ağızlarına almak hadlerine değildir.

Defalarca sandıkta aziz milletimizin temiz oylarıyla seçilen, demokrasi ve kalkınma yolunda ülkemize sayısız eser ve hizmetler kazandıran, zalimlerin yüzüne karşı hakkı haykırmaktan hiç bir zaman geri durmayan Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaşamaktan ve kendisinin yol arkadaşları olmaktan onur duyuyoruz.

Her şeyin güzel olacağı gün; Filistin halkının özgürlüğüne kavuştuğu, Netanyahu yönetiminin ise mazlum ve savunmasız bir halka karşı işledikleri suçların karşılığını uluslararası hukuk önünde bulacağı gündür."

-Demokrasi ve özgür dünya hakkında konuşabilecek en son kişidir

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerine sert tepki gösterdi. Çelik, "İsrail'in Nazi zihniyetine sahip Dışişleri Bakanı Katz'ın devletimizi ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan açıklamaları, bir soykırımcının hezeyanlarından ibarettir. Katz, soykırımcı hükümetin bir temsilcisi olarak demokrasi ve özgür dünya hakkında konuşabilecek en son kişidir. Cumhurbaşkanımızın Filistin politikası, özgür dünyanın gerçek iradesini yansıtmaktadır. Özgür dünyanın güçlü sesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Nazilerin ve katillerin sesi ise Netanyahu ve Katz gibileridir. Netanyahu hükümeti, işledikleri soykırım suçları nedeniyle er ya da geç yargılanacaktır" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Türkiye'ye mesaj vermek haddine değil”

Ermenistan'da darbe planı üzerine operasyon: 3 gözaltı, 4 kişi için yakalama kararı Ermenistan'da darbe planı üzerine operasyon: 3 gözaltı, 4 kişi için yakalama kararı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Katz'ın açıklamalarına tepki göstererek şunları söyledi:

"İsrailli Bakan'ın hadsizlikleri devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, her daim milletinin gönlündedir. 22 yıldır süregelen AK Parti iktidarları ülkemizi her alanda ileriye taşımış ve taşımaya devam etmektedir. Çocukları, kadınları, yaşlıları acımasızca katleden bir hükümetin mensubu olarak Türkiye'ye mesaj vermeye kalkmak sizin haddinize değildir. Biz mazlumların, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

Çağatay Kılıç: "Recep Tayyip Erdoğan adını ağzına almak haddine değil”

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Katz'ın açıklamalarına yönelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Katil bir hükümetin görünen kirli yüzüsün. Recep Tayyip Erdoğan adını ağzına almak senin haddine değil. Şunu unutma ki Türkiye Cumhuriyeti yaptıklarınızı tarihe not düşmüştür. Barbarlığınız ve yaptığınız soykırım sonunuz olacak" ifadelerini kullandı.

Vedat Işıkhan: "Türkiye'den korkmaya devam edeceksiniz”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Katz'a sosyal medya hesabından sert tepki gösterdi:

"Yeryüzünde bozgunculuk yapan hadsiz! Uluslararası arenada Özgür Filistin Davası için en önde gayret gösteren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’den korkmaya devam edeceksiniz! Sen masum bebekleri acımasızca katleden bir terör devletinin soykırımcı Bakanısın. Döktüğünüz her damla kanın hesabını vereceksiniz."

Hakan Fidan: "Hezeyanlarını sürdürmesi tam bir hastalık halidir"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise İsrailli mevkidaşının açıklamalarına şöyle yanıt verdi:

"Israel Katz’ın, Dışişleri Bakanlığı yapmak yerine, ülkemizi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı kendi hezeyanlarına sürekli konu etmesi tam bir hastalık halidir. Kabinedeki varlığı, iftira ve yalan kusma saplantısından ibaret olan bu şahıs, soykırımcı Netanyahu Hükümeti’nin hadsizlik ve arsızlık abidesidir."


 

Editör: Ömer Faruk Bostancı