İsrail Ordusu ve acil servisleri, 19 Haziran Cuma günü erken saatlerde Tel Aviv'in merkezini hedef alan saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda kişinin yaralandığını açıkladı.
 

Husiler, İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliği ofisi yakınlarında insansız hava aracıyla düzenlenen bir saldırıyı üstlendi. İsrail Ordusu ve acil servisleri, İran destekli Husilerin üstlendiği bu saldırıda, bir insansız hava aracının 19 Haziran Cuma günü erken saatlerde Tel Aviv'in merkezini vurduğunu açıkladı. Saldırı sonucunda bir kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda kişi yaralandı.
Reuters'in haberine göre, saldırı hava saldırısı alarmını tetiklemedi ve İsrail Ordusu'nun Lübnan'ın güneyinde Hizbullah milislerinin üst düzey bir komutanını öldürdüğünü doğrulamasından saatler sonra meydana geldi.

Samsunspor, Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek üç puanı kaptı Samsunspor, Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek üç puanı kaptı

İlk soruşturmalara göre, patlayıcı yüklü insansız hava aracının tespit edildiği ancak insan hatası nedeniyle hava savunma sistemleri tarafından vurulmadığı belirtildi. İsrail Ordusu, İsrail hava sahasını korumak için hava devriyelerini artırdığını ancak yeni sivil savunma önlemleri alınmadığını açıkladı. Tel Aviv Belediye Başkanı, şehrin yüksek alarm durumuna geçirildiğini duyurdu.


Husilerin sözcüsü Yahya Saree, saldırının "Yafa" adlı yeni bir insansız hava aracı kullanılarak gerçekleştirildiğini ve bu aracın önleme sistemlerini atlatabildiğini belirtti. Saree, Tel Aviv'i "silahlarımızın menzili içinde" diyerek birincil hedef olarak nitelendirdi ve operasyonun hedeflerine başarıyla ulaştığını söyledi. İsrail medyası, bölgede İran destekli milis gruplar tarafından yaygın olarak kullanılan bir tür insansız hava aracına ait parçaların bulunduğunu duyurdu.


Hizbullah’ın daha önce de İHA’larla İsrail üzerinde keşif uçuşları yapması, Gazze savaşının başından itibaren İsrail’deki çeşitli askeri üstleri rahatlıkla vurması ve bunun karşısında İsrail’in savaş çığırtkanlığı yapmasına rağmen Lübnan’a hala girememiş olması bugünde Husiler’in İHA ile çok uzak mesafeden İsrail’i vurması, İsrail’in göründüğünün yarısı kadar bile bir askeri kapasitesinin olmadığı izlenimini destekliyor.
 

Editör: Ömer Faruk Bostancı