Dünyanın en popüler navigasyon uygulaması olan Google Haritalar, sürücülerin hayatını kolaylaştıracak yeni bir özelliği Türkiye'de kullanıma sundu. Yurt dışında 2019 yılından bu yana kullanılmakta olan radar noktası bildirme özelliği artık Türkiye'de de aktif. Bu özellikle birlikte sürücüler, yolda karşılaştıkları radar noktalarını, kazaları, yavaşlamaları, yol çalışmalarını ve istop etmiş araçları haritaya ekleyerek diğer sürücülere bildirebilecek.


Google Haritalar'ın bu yeni özelliği sayesinde, sürücüler yolda karşılaştıkları durumları hızlı bir şekilde haritaya ekleyebilecek ve diğer sürücüler de bu bildirimleri görerek rotalarını değiştirebilecek veya daha dikkatli sürüş yapabilecekler. Böylece, yolda oluşabilecek olumsuz durumlar hakkında anında bilgi sahibi olabilecekler.

THY, Göbeklitepe buğdayından üretilen "ilk ekmek" ile tarihi gökyüzüne taşıyor THY, Göbeklitepe buğdayından üretilen "ilk ekmek" ile tarihi gökyüzüne taşıyor


Bu özelliğin trafik yoğunluğunu azaltma potansiyeli bulunuyor. Sürücüler, yolda karşılaştıkları durumları haritaya ekledikçe, diğer sürücüler de bu bildirimleri dikkate alarak alternatif yolları kullanabilir veya hızlarını ayarlayabilirler. Bu da genel trafik akışını olumlu yönde etkileyebilir.


Google Haritalar'ın radar noktalarını gösterme özelliği, 2019 yılından bu yana bazı ülkelerde kullanılmaktaydı, ancak Türkiye'de bu özellik şimdiye kadar aktif değildi. Google, yeni güncellemeyle birlikte bu özelliği Türkiye'deki sürücülerin de kullanımına açtı.
Bu arada, Google'ın sürücüleri yanlış yönlendiren hatalı bildirimlerle nasıl baş edeceği merak konusu. Yanlış bildirimler, sürücüler arasında kafa karışıklığına neden olabilir. Ancak, Google Haritalar'ın bu tür hataları en aza indirgemek için kullanıcı geri bildirimlerini dikkate alarak iyileştirmeler yapması bekleniyor.
 

Editör: Ömer Faruk Bostancı