Güneş enerjisi çözümleri sunan GoSun, elektrikli araçların şarj edilmesi için yenilikçi bir çözüm geliştirdi. Bu taşınabilir güneş panelli şarj cihazı, aracın tavanına yerleştirilen ve açılabilen güneş panelleri sayesinde, hareket halinde veya park halindeyken otomobilleri şarj edebiliyor.
Yüksek güç kapasitesi

GoSun Solar EV şarj cihazı, otomobillerin tavan rafına kolaylıkla monte edilerek, evde, ofiste, şantiyede veya kamp yerinde elektrikli araçların şebekeye ihtiyaç duymadan şarj edilmesini sağlıyor. Paneller, her türlü hava koşuluna dayanıklı, hafif ve verimli olacak şekilde tasarlandı. Park halindeyken açılabilen paneller, otomobilin tüm yüzeyini kaplayarak 1200 Watt'a kadar güç üretebiliyor. Ayrıca, hırsızlık olaylarına karşı kilitlenme özelliği bulunuyor.
Kolay kurulum ve kullanım

32 kg ağırlığa sahip olan bu güneş şarj cihazı, iki kişi tarafından 20 dakikada kurulabiliyor ve günde 48 km'ye kadar menzil ekleyebiliyor. Ortalama olarak ise mevsime ve hava durumuna bağlı olarak 16-32 km arası menzil sağlıyor. Bu özellikleri sayesinde, sadece kampçılar için değil, apartmanlarda yaşayan ve aracını evinde şarj etme imkanı olmayan kişiler için de ideal bir çözüm sunuyor.

GoPro Hero 13, lansmana yaklaştı: İşte detaylar GoPro Hero 13, lansmana yaklaştı: İşte detaylar

GoSun’un geliştirdiği bu taşınabilir güneş panelli şarj cihazı, elektrikli araç kullanıcılarına daha sürdürülebilir ve bağımsız bir şarj alternatifi sunarak, gelecekte yaygınlaşması beklenen elektrikli araçlar için önemli bir yenilik olarak öne çıkıyor.
 

Editör: Ömer Faruk Bostancı