Yangının Detayları


Dün gece saat 03.00 civarlarında henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu söndürülebildi. Yangının, tesise ait 5 dönümlük alanda büyük zarar verdiği ve tesisin kullanılamaz hale geldiği bildirildi. Orman İşletme Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Çıralı gönüllü itfaiyecilerinin müdahalesiyle yangının ormana ve çevredeki diğer tesislere sıçraması engellendi.

Önceki Felaketler

Derbinin kaderini kaleciler belirleyecek Derbinin kaderini kaleciler belirleyecek


Kadir'in Ağaç Evleri, 8 Şubat 2007'de çıkan yangında tesisin yüzde 90'ının yanmasıyla büyük zarar görmüş ve yeniden yapılmıştı. Ayrıca 2009 yılında yaşanan sel felaketinde de tesiste ciddi hasarlar meydana gelmişti. Bu yangın, tesiste yaşanan ikinci büyük yangın felaketi oldu.

Kadir Kaya'nın Açıklamaları


Yangın sonrası konuşan Kadir Kaya, kimsenin zarar görmemiş olmasına şükrettiğini ve bu tür felaketlerin takdiriilahi olduğunu ifade etti. Kaya, "Bu dünyada üst sıralarda alternatif turizmde ismim var. O ismi korumak önemli, onun derdindeyim. Benden sonra evladım var, o korusun. Bu bölgenin de kalkınması ve canlanması için buranın yaşaması gerekiyor" dedi. Ağaç evleri yeniden yapmayı planladığını belirten Kaya, yangın çıktığında uykuda olduğunu ve yangının hızlı bir şekilde yayıldığını söyledi.

Kadir'in Ağaç Evleri, Olimpos'un simgesi haline gelmiş ve çok sayıda ödül kazanmış bir turizm tesisi olarak biliniyor. Yangının ardından Kaya'nın yeniden inşa planları, bölgenin turizminin canlanması için önemli bir adım olarak görülüyor.

Editör: Ömer Faruk Bostancı