ABD'nin Batı Virginia eyaletinde, varlıklı bir çift olan 63 yaşındaki Donald Ray Lantz ve 62 yaşındaki Jeanne Kay Whitefeather, evlat edindikleri 5 siyahi çocuğu köle olarak çalıştırıp ahırda uyutmaya zorladı.

Şok edici olay

MetroNews'in haberine göre, iki çocuğun eski kıyafetler içinde yıkık dökük bir barakada bulunması üzerine çift gözaltına alındı. Çocukların yaşlarının 6, 9, 11, 14 ve 16 olduğu öğrenildi. Çocuklar zorla çiftlik işlerinde çalıştırılıyor, yerde uyutuluyor ve ahırda kilitli tutuluyordu.

Çocukların durumu

Polisin koruması altına alınan çocukların vücutlarında yaralar olduğu ve aç bırakıldıkları belirtildi. 9 yaşındaki kız çocuğu polis tarafından bulunurken, diğer çocuklar da şikayet üzerine çiftin bulunması ile kurtarıldı. Çocukların ölüm riski taşıdıkları ifade edildi.

Mahkeme süreci

Samsunspor, Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek üç puanı kaptı Samsunspor, Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek üç puanı kaptı

Çift, çıkarıldıkları mahkemede insan ticareti, zorla çalıştırma, yaralama ve ölüm riski gibi suçlamalarla karşı karşıya kalmalarına rağmen hiçbir suçlamayı kabul etmedi. Kanawha İlçesi Bölge Yargıcı, "Şu ana kadar gördüğüm en rezil dava olabilir. Çocukların ırkları nedeniyle tarlada çalıştırıldıkları iddia ediliyor. İnsan kaçakçılığı, hak ihlalleri gibi birçok suç var" açıklamasında bulundu.

Savunmaları ve kefalet

Çocukları kilitli tutan 'anne', iki çocuğu ahıra kitlemesinin sebebi olarak "Burayı seviyorlar, burası onlar için bir oyun yeri, kulüp evi" açıklamasında bulundu. Çiftin kefaletle hapisten çıkmaya çalışması üzerine, kefalet bedeli 500 bin dolara yükseltildi.

Tepkiler ve sonraki adımlar

Olay, büyük tepki toplarken, çocukların iyileşme sürecine girdiği ve çiftin yargı sürecinin devam ettiği belirtiliyor. Çocukların rehabilitasyon ve koruma altına alınması için gerekli adımlar atılıyor.

Bu olay, ABD'de çocuk koruma ve insan hakları konusundaki ciddi ihlallerin tekrar gündeme gelmesine neden oldu. Adaletin yerini bulması ve çocukların güvenli bir ortama kavuşması için çalışmalar devam ediyor.

Editör: Ömer Faruk Bostancı