Fransa’da düzenlenen 2024 Olimpiyat Oyunları, Türkiye için büyük başarılara sahne olmaya devam ediyor. Atıcılık kategorisinde Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, Türkiye'ye madalya kazandıran ilk sporcular olarak tarihe geçti. 10 metre havalı tabanca kategorisinde yarışan Dikeç ve Tarhan ikilisi, Sırbistan temsilcilerine kıl payı geçilerek gümüş madalya kazandı.

Dünyanın gündemine oturdu

Yusuf Dikeç, final maçındaki rahat ve kendine güvenen tavırlarıyla tüm dünyanın ilgisini çekti. Yarışma sırasında ekipman kullanmadan ve eli cebinde atış yaparak dikkat çeken Dikeç, sosyal medyada viral oldu. ABD’li milyarder iş insanı Elon Musk da bu duruma kayıtsız kalmadı ve Dikeç’in fotoğrafını paylaşarak "Nice" (Güzel) yorumunda bulundu.

Sosyal medya Yusuf Dikeç'le çalkalandı

Sosyal medyada Yusuf Dikeç hakkında birçok paylaşım yapıldı. Bazı paylaşımlar şu şekildeydi:

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, yıllık 60 milyon turist hedefine kararlılıkla yaklaştıklarını belirtti Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, yıllık 60 milyon turist hedefine kararlılıkla yaklaştıklarını belirtti
  • "Bir Türk sadece gözlüğüyle geldi ve gümüş madalya kazandı."
  • "Olimpiyat tarihinin en karizmatik olaylarından biri: Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç..."
  • "Türkiye, özel lensleri, göz kapağı veya kulak koruması olmayan 51 yaşındaki bir adamı göndererek gümüş madalya aldı."

Yusuf Dikeç kimdir?

Yusuf Dikeç, 1 Ocak 1973 yılında Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde doğdu. Jandarma Gücü Spor Kulübü bünyesinde spor hayatını sürdüren Dikeç, 2012 Yaz Olimpiyatları'nda 10 metre havalı tabanca ve 50 metre tabanca dallarında Türkiye’yi temsil etti. 2013 Akdeniz Oyunları'nda bir altın ve bir gümüş madalya kazanan Dikeç, 2016 Yaz Olimpiyatları'nda 50 metre tabanca kategorisinde 550 puanla 22. olmuştu.

Jandarma Genel Komutanlığında Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş rütbesinde görev yapan Dikeç, 2008'den bu yana aralıksız olarak beş olimpiyata katıldı ve sonunda olimpiyat madalyasına ulaştı.

Dünya sıralamasında 8 numarada bulunan Dikeç, 4 Dünya Şampiyonası, 10 Dünya Kupası, 11 Avrupa Şampiyonası madalyasına şimdi de bir olimpiyat madalyası ekledi.

Editör: Ömer Faruk Bostancı