CoulombFly adı verilen bu yeni drone, avuç içi büyüklüğünde ve sadece 4 gramdan biraz daha ağır. Bu ağırlık, standart bir A4 kağıdının yaklaşık 5 gram olduğunu düşündüğümüzde, drone'nun hafiflik açısından çığır açan bir tasarıma sahip olduğunu gösteriyor. CoulombFly, gelişmiş teknolojileri sayesinde en hafif drone prototiplerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Güneş enerjisi ile sonsuz uçuş

Drone'un tasarımında kullanılan teknoloji, güneş enerjisi ile çalışıyor. Cihazın içinde yer alan 1,52 gram ağırlığındaki elektrostatik motor ve 4,5 volt üreten güneş enerjili piller, bu yenilikçi drone'un çalışmasını sağlıyor. Güneş enerjili piller, enerji üretimini gerçekleştiriyor ve bu enerji, bir daire şeklinde sıralanan zıt yüklü plakalar arasında bir elektrik alanı oluşturuyor. Bu elektrik alanı, drone'un rotor kanatlarını döndürmek için gerekli kuvveti sağlıyor.

Teknolojinin potansiyeli

CoulombFly drone'unun tasarımı, karşıt yüklerin itici mıknatıslar gibi çalışarak yeterli tork üretmesini sağlıyor. Bu, drone'un yerden kalkmasını ve havada kalmasını mümkün kılıyor. Şu an için erken geliştirme aşamasında olan bu teknoloji, drone'un ne zaman piyasaya çıkacağı konusunda ise kesin bir bilgi bulunmuyor. Ancak, bu gelişme, güneş enerjisiyle çalışan ve sonsuza dek uçabilen drone teknolojisinin kapılarını aralıyor.

Gelecek için umut verici bir adım

Nvidia’nın pazardaki liderliği ciddi bir tehdit altında Nvidia’nın pazardaki liderliği ciddi bir tehdit altında

Bu teknoloji, gelecekte özellikle güneş enerjisinin sınırsız bir kaynak olarak kullanılmasını sağlayarak, drone'ların kullanım alanını genişletebilir. Çevresel sürdürülebilirlik açısından büyük bir adım olarak değerlendirilen CoulombFly, havacılık ve drone teknolojilerinde önemli bir ilerlemeyi temsil ediyor.

Görüşlerinizi bizimle yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın. Daha fazla güncel haber ve gelişmeler için AnadoluNews’i takip etmeye devam edin. Sosyal medya hesaplarımızdan da bizleri takip edebilirsiniz.

Editör: Ömer Faruk Bostancı