Bu yeni özellik, kullanıcılara daha sürükleyici bir deneyim sunacak. İlk olarak 2024 Olimpiyatları şerefine Paris’te devreye alınan bu özellik, kullanıcıların tarihi mekanları farklı zaman dilimlerinde görmelerine olanak tanıyor.

Nasıl çalışıyor?

Google Haritalar’ın bu yeni güncellemesi, artırılmış gerçeklik sayesinde belirli tarihi yapıların geçmişteki görünümlerini kullanıcıların telefonlarına taşıyor. Örneğin, Fransa’nın başkenti Paris’teki Eyfel Kulesi’ni haritada aradığınızda, bir AR deneyimi düğmesi beliriyor. Bu düğmeye dokunduğunuzda, telefonunuzu kuleye doğrultarak yapının farklı zaman dilimlerindeki hallerini görebiliyorsunuz.
Eyfel Kulesi’nin hiçbir zaman inşa edilmeyen orijinal mimari konseptlerini veya 1900 yılında Exposition Universelle Dünya Fuarı için inşa edilen geçici yapıları görmek için telefonunuzu Seine Nehri kıyısına doğrultabilirsiniz.

Daha fazla mekan için planlar

M4 işlemcili yeni Mac serisi geliyor! M4 işlemcili yeni Mac serisi geliyor!

Google, bu deneyimin yakında Notre-Dame Katedrali ve diğer Paris simge yapıları için de yayına gireceğini açıkladı. Kullanıcılar, Bastille Saint-Antoine ve Palais des Tuileries’i de yıkılmadan önceki halleriyle görebilecekler.

İşbirlikleri ve gelecek planları

Yeni AR deneyimi, Google Arts & Culture ve oyun stüdyosu Ubisoft ortaklığıyla geliştirildi. Şimdilik bu deneyim sadece Paris ile sınırlı. Ancak, Paris örneği ilgi görürse, Google’ın diğer turistik şehirler için de benzer çalışmaları hayata geçirebileceği belirtiliyor.

Editör: Ömer Faruk Bostancı