Bank of America (BofA) Türkiye ekonomisti Zümrüt İmamoğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Aralık ayında politika faizini indirmesi için yer olduğunu söyledi. BofA Securities tarafından yapılan açıklamada, TCMB'nin son çeyrekte faiz indirimi için alanının bulunduğu belirtildi.

İmamoğlu, faiz indirimi zamanlamasının ekonomik verilere bağlı olacağını ve faiz indirimlerinden önce bazı makro ihtiyati tedbirlerin kaldırılması gerektiğini ifade etti. Baz etkisi ve güçlü para biriminin enflasyonun hızlı bir şekilde düşmesine neden olduğu ve Eylül ayı itibariyle enflasyonun muhtemelen politika faizi olan %50'nin altına ineceği öngörülüyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Teşvik sisteminde kapsamlı bir değişiklik hazırlığı içindeyiz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Teşvik sisteminde kapsamlı bir değişiklik hazırlığı içindeyiz

Raporda, trenddeki yavaşlama, hanehalkı ve reel sektör beklentilerinin azalmasının faiz indirimlerine başlamak için önemli faktörler olduğu vurgulanarak "Henüz o noktada değiliz" ifadesi kullanıldı. Ayrıca, faiz indirimleri sırasında 2025'te dezenflasyonun devamını sağlamak için sıkı para politikasının korunmasının zor olacağına dikkat çekildi.
 

Editör: Ömer Faruk Bostancı