Petrol fiyatlarında keskin düşüş: Brent petrol 75 doların altında Petrol fiyatlarında keskin düşüş: Brent petrol 75 doların altında

TCMB ve Suudi Arabistan Merkez Bankası, merkez bankacılığı konularında işbirliğini geliştirmek üzere yeni bir mutabakat zaptına imza attı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) dan yapılan açıklamaya göre, anlaşma Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da, TCMB Başkanı Dr. Fatih Karahan ve Suudi Arabistan Merkez Bankası Başkanı Ayman M. Al-Sayari tarafından imzalandı.

Açıklamada, "Söz konusu anlaşma kapsamında, iki ülke merkez bankası arasında işbirliğinin güçlendirilmesi ve merkez bankacılığı alanında kurumsal çerçevede teknik çalışmalar yürütülmesi planlanmaktadır." ifadelerine yer verildi. Anlaşmanın, merkez bankaları arasında bilgi ve deneyim paylaşımını artırarak her iki ülke için de fayda sağlayacak ortak projelere zemin oluşturması bekleniyor.

Bu mutabakat zaptı, Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ekonomik ilişkilerin derinleştirilmesi yönünde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Editör: Ömer Faruk Bostancı