Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç, 2025 üretim yılı için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının 1 Eylül'de başladığını ve 31 Aralık'ta sona ereceğini duyurdu. Genç, çiftçilerin çeşitli devlet desteklerinden yararlanabilmeleri için bu kayıtların yapılmasının şart olduğunu vurguladı.

Her yıl düzenlenen bu kayıtlar, çiftçilere devlet desteklerinden faydalanma hakkı tanıyor. Genç, ÇKS başvurularının 1 Eylül itibariyle başladığını ve son başvuru tarihinin 31 Aralık 2024 olduğunu belirtti. Başvurular e-devlet üzerinden yapılabileceği gibi, yardım almak isteyenler Havza Ziraat Odası'ndan da destek alabilir.

31 Aralık'tan sonra edinilen veya kiralanan tarım arazileri için başvuruların 30 Haziran 2025'e kadar yapılabileceğini hatırlatan Genç, ayrıca mevcut tarım arazilerindeki üretim bilgilerini güncellemek isteyen çiftçilerin başvurularını 15 Mart-15 Nisan tarihleri arasında yapmaları gerektiğini belirtti.

Hollanda, AB'den muafiyet istedi Hollanda, AB'den muafiyet istedi

Genç, çiftçilerin devlet desteklerinden mahrum kalmamaları için kayıt işlemlerini son güne bırakmadan tamamlamalarını önerdi.

Editör: Ömer Faruk Bostancı