Xiaomi, elektrikli araç üretim kapasitesini genişletmek amacıyla Çin'de 131 dönümlük yeni bir arazi edinmeye karar verdi. Bu arazinin, mevcut elektrikli araç fabrikalarının yakınında yer aldığı belirtiliyor. Bloomberg’in haberine göre, Xiaomi'nin bu hamlesi, şirketin 2024 sonuna kadar 100 bin adet Xiaomi SU7 üretme hedefinin önündeki engelleri aşmak için atılmış bir adım.

Xiaomi, SU7 modelinin üretimini yıl bitmeden önce 100 bin adede ulaştırmayı planladığını açıkladı. Şirket, bu hedefe önceki hesaplamalardan iki ay daha önce ulaşacaklarını ve toplamda 120 bin araç üretiminin mümkün olabileceğini öngörüyor. Geçtiğimiz hafta tanıtılan Xiaomi SU7 Ultra prototipi, elektrikli araç pazarında dikkat çeken bir model olarak öne çıkıyor.

SU7 Ultra, 1.548 beygir gücünde iki adet HyperEngine V8s elektrik motoruna sahip ve 0’dan 100 km/s hıza sadece 1,97 saniyede çıkabiliyor. Araç, maksimum 350 km/s hıza ulaşabiliyor ve dış gövdesi karbon fiberden üretilmiş. 1.900 kg ağırlığında olan SU7 Ultra, aerodinamik performansını karbon fiber rüzgarlığıyla destekliyor. Ticari versiyonunun 2025’in ilk yarısında satışa sunulması planlanıyor ve bu versiyonun karbon fiber gövde ve büyük rüzgarlık gibi özellikleri içermeyeceği belirtiliyor.

Türkiye'nin yerli ve milli silahları, "Çelik Kubbe'yi" benzersiz kılacak Türkiye'nin yerli ve milli silahları, "Çelik Kubbe'yi" benzersiz kılacak

Xiaomi’nin mevcut SU7 modeli, 73.6 kWh BYD Blade batarya ile donatılmış olup 700 km menzil sunuyor ve 299 beygir güç üretiyor. Pro sürümü ise 94.3 kWh batarya kapasitesi ile 830 km menzil sunarken, Max sürümü 101 kWh batarya kapasitesi ve 800 km menzil ile öne çıkıyor. Bu gelişmeler, Xiaomi’nin otomobil sektöründeki iddialı yatırımlarını ve teknoloji odaklı yaklaşımını gözler önüne seriyor.
 

Editör: Ömer Faruk Bostancı