WhatsApp'ın Android için en son beta sürümü 2.24.17.5'te test edilen bu yenilik, topluluk yöneticilerinin grup sohbetlerinin görünürlüğünü daha iyi yönetmesine imkan tanıyacak. Yeni özellikle, topluluk grupları yalnızca davet edilen üyeler tarafından görülebilecek şekilde ayarlanabilecek.

Yöneticiler, bu özellik sayesinde grup sohbetlerini genel topluluk üyelerinden gizleyebilecek ve sadece belirli üyelerin erişimini sağlayabilecek. Bu, özellikle gizli veya özel gruplar için oldukça faydalı olacak. Ayrıca, gruba kabul edilen üyeler için bile görünürlük ayarları yapılabilecek.

Beta kullanıcıları için mevcut

Bu yeni topluluk grup sohbeti görünürlük özelliği şu anda sadece en son WhatsApp Android beta sürümünü kullanan sınırlı sayıda kullanıcı tarafından test edilebiliyor. Ancak, bu özelliklerin kısa süre içinde hem Android hem de iOS kullanıcılarına sunulması bekleniyor.

X, iOS kullanıcılarına direkt mesaj düzenleme özelliği getirdi X, iOS kullanıcılarına direkt mesaj düzenleme özelliği getirdi

Meta AI ile yeni özellikler geliyor

WhatsApp ayrıca, sesli mesajları Meta AI ile paylaşmanıza olanak tanıyan yeni bir özellik üzerinde de çalışıyor. Meta AI, Facebook, Instagram, Messenger ve WhatsApp genelinde kullanılabilen ücretsiz bir yapay zeka asistanı olarak hizmet verecek ve Android’de artırılmış gerçeklik özellikleriyle donatılacak.
WhatsApp, bu yeni özelliklerle kullanıcı deneyimini daha da geliştirmeyi ve grup yönetimini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Editör: Ömer Faruk Bostancı