4 milyar euro tasarruf hedefi
Thomas Schaefer, maliyetleri 4 milyar euro azaltmak için fabrika kapanışlarının ve işten çıkarmaların kaçınılmaz olduğunu belirtti. Şirketin, daha önce planlanan 7,5 milyar euro tasarruf hedefine ek olarak bu yeni önlemleri alması gerektiğini vurguladı. Schaefer, “Kısa vadeli çözümlerle bu sorunu erteleyemeyiz. Daha büyük sıkıntılarla karşılaşmamak için köklü adımlar atmalıyız” dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye olarak büyük bir momentum yakaladık TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye olarak büyük bir momentum yakaladık

Sendikalar ve grev tehdidi
Almanya’da sendikalar, planlanan işten çıkarmalar ve maaş kesintileri nedeniyle Volkswagen’i grevle tehdit ediyor. Sendikalar, fabrikaların kapanmaması ve büyük çaplı işten çıkarmaların önlenmesi için şirketten daha sürdürülebilir çözümler talep ediyor.
Şirket ise işten çıkarmaların çoğunu normal emeklilik ve iş gücü azalması yoluyla gerçekleştirmeyi planlıyor ancak bunun yeterli olmayacağını belirtiyor.

Yüksek iş gücü maliyetleri
Volkswagen’in Almanya’daki fabrikalarında çalışan başına düşen maliyet, diğer Avrupa ülkelerindeki tesislere göre iki kat daha fazla. Schaefer, Almanya’daki yüksek iş gücü maliyetlerinin rekabetçiliği olumsuz etkilediğini belirterek, “Avrupa’daki talep kısa vadede toparlanma göstermeyecek. Bu nedenle maliyetlerimizi daha verimli hale getirmeliyiz” dedi.

Fabrika kapanmaları gündemde
Şirket, araç üretim tesislerinin yanı sıra bileşen üretim tesislerinin de kapanma riskiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı. Bu kararlar, şirketin 3-4 yıl içinde yeniden yapılanma sürecini tamamlaması gerektiğini düşünen Schaefer’in vizyonuyla uyumlu görünüyor.

VW’nin geleceği için radikal kararlar
Thomas Schaefer’in liderliğindeki Volkswagen, maliyet azaltma çabalarının sadece şirketin finansal sağlığı için değil, aynı zamanda rekabet gücünü koruması için kritik olduğunu savunuyor. Ancak bu süreç, hem şirket çalışanları hem de Almanya’nın otomotiv endüstrisi için zorlu bir dönem anlamına geliyor.

Editör: Ömer Faruk Bostancı