Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in reel sektörün önde gelen kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiği toplantı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Gültepe, toplantıda cirodan vergi alınmasının bu dönemde uygun olmadığını ifade ettiklerini belirtti.

Bakan Şimşek, reel sektörün önde gelen kuruluşlarının temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantıda, vergide adaleti ve etkinliği sağlamayı amaçlayan yeni vergi taslağı çalışmasını paylaştı. Toplantıya katılan TİM Başkanı Gültepe, Bloomberg HT’ye yaptığı açıklamalarda, iş dünyası temsilcileriyle yapılan görüşmenin detaylarını paylaştı.

Gültepe, özellikle kayıt dışı ekonomi ile ilgili maddeleri desteklediklerini ve daha fazla yaptırımlar yapılması gerektiğini vurguladıklarını söyledi. Ayrıca, cirodan vergi alınmasının bu dönemde uygun olmadığı görüşünü ilettiklerini belirtti. Kurumlar vergisinde ihracatçı firmaların muaf tutulması gerektiğini ve devreden KDV'nin firmalar üzerinde yük getirebileceğini aktardıklarını ifade etti.

Eylül ayı kira artış oranı belli oldu: Ev sahipleri ve kiracıların dikkatine! Eylül ayı kira artış oranı belli oldu: Ev sahipleri ve kiracıların dikkatine!

Üretici ve ihracatçı olarak zor bir süreçten geçtiklerini belirten Gültepe, "Özellikle fiyat tutturma konusunda yaşamış olduğumuz sorunlar var. Bundan sonra adım adım her ay gerek kurdaki, gerekse faizlerdeki ve enflasyondaki düşüşü kontrol altına alırsak, ihracatın en az yüzde 10’un üzerinde bir büyüme olduğu günlerimize geri döneceğiz." dedi.

Toplantıda, Bakan ve Bakan Yardımcılarının tüm temsilcileri dinlediğini belirten Gültepe, bu tür görüşmelerin sorunların çözümünde önemli bir adım olduğunu vurguladı. Gültepe, üretici ve ihracatçıların yaşadığı zorlukların dikkate alınarak, ekonomik politikalarda gerekli düzenlemelerin yapılmasının önemine dikkat çekti.

Editör: Ömer Faruk Bostancı