Görgün, 2024 yılının ilk 8 aylık döneminde savunma ve havacılık sektöründe gerçekleşen ihracat oranlarını da paylaştı. Geçen yılın aynı dönemine göre %9.8 artış gösteren sektör, toplamda 3.738 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. Ayrıca, savunma ve havacılık sektöründeki yıllık bazda %13.4’lük bir artış kaydedildiği ifade edildi.

Global pazarda Türk savunma sanayisi

Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Türk savunma sanayisinin global ölçekteki başarısının ardında çok yönlü stratejilerin yattığını belirtti. Türk savunma sanayi ürünlerinin dünyanın neredeyse her kıtasına ulaştığını ve bu başarıların, global fuarlara katılımın önemini bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı. Görgün, özellikle uluslararası iş geliştirme stratejileri ve Ar-Ge yatırımları sayesinde Türk savunma sanayisinin küresel arenada güçlü bir varlık gösterdiğini belirtti.

174 ülkeye ihracat

2024 yılında toplamda 174 ülkeye ihracat yapıldığını belirten Görgün, Savunma Sanayi Başkanlığı'nın önümüzdeki dönemde sadece büyük şirketleri değil, aynı zamanda orta ve küçük ölçekli firmaları da ihracat yapanlar arasına dahil etmeyi hedeflediğini açıkladı. Bu bağlamda, KOBİ’lerin de ihracat dairesine dahil edilmesi için yoğun bir çaba gösterileceği belirtildi.

Sonuç ve gelecek hedefleri

TCMB ve Suudi Arabistan Merkez Bankası arasında işbirliği anlaşması imzalandı TCMB ve Suudi Arabistan Merkez Bankası arasında işbirliği anlaşması imzalandı

Savunma ve havacılık sektöründe elde edilen bu başarılar, sadece ulusal ekonomiye değil, aynı zamanda Türkiye'nin uluslararası prestijine de önemli katkılar sağlıyor. Türk savunma sanayisi, global müşteri taleplerine hızlı yanıt verebilme kapasitesini artırarak yeni iş fırsatları yaratmaya ve uluslararası iş birliklerini geliştirmeye devam ediyor. Bu başarıların arkasında, stratejik planlamalar, Ar-Ge yatırımları ve global ölçekte etkin tanıtım stratejileri bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi