Rusya'da YouTube'a erişim konusunda ciddi kısıtlamalar yaşanıyor. Downdetector verilerine göre, Rusya'daki kullanıcılar bu sabah saatlerinden itibaren YouTube'a erişimde sorun yaşadıklarını bildirmeye başladı. Bazı kullanıcılar, cep telefonlarından YouTube'a erişimin yavaşladığını, bilgisayar gibi diğer cihazlardan ise videoların yüklenmediğini ifade etti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hiçbir şey söyleyemem. Telefonda normal çalışıyor, her şey yükleniyor” dedi. Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Enformasyon Politikası Komitesi Başkanı Aleksandr Hinşteyn ise 26 Temmuz'da yaptığı açıklamada, Rusya’ya yönelik tutumu nedeniyle YouTube’un hızının %70 oranında düşürüleceğini belirtmişti.

ABD Başkan Yardımcısı Harris'in mitingi sırasında Filistin yanlısı slogan atan gösterici salondan çıkarıldı ABD Başkan Yardımcısı Harris'in mitingi sırasında Filistin yanlısı slogan atan gösterici salondan çıkarıldı

Rusya’da daha önce Facebook, X (eski Twitter) ve Instagram gibi sosyal medya platformlarına da erişim engelleri getirilmişti. Bu kısıtlamalar, ülkede dijital içeriklere erişim özgürlüğü üzerindeki etkileri daha da artırarak, vatandaşların bilgiye ulaşımını zorlaştırıyor.

Erişim engellerinin gerekçesi ve kapsamı hakkında yetkililerden daha fazla bilgi beklenirken, YouTube kullanıcıları sorunun çözülmesini umuyor.

Editör: Ömer Faruk Bostancı