Petrol Ofisi Grubu CEO’su Mehmet Abbasoğlu, bu önemli adımı değerlendirerek, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına böylesi stratejik bir birleşmeyle girmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Abbasoğlu, “Bu devralma, Türkiye’nin enerji geçişindeki stratejik hedeflerine katkı sunacak önemli bir hamle. Aynı zamanda sektöre uzun yıllar referans teşkil edecek kapsamlı bir deneyim birikimini bünyemize katıyoruz. BP’nin Türkiye’de bıraktığı iz, köklü bir ekosistemle birleşerek yaklaşık iki asra varan bir deneyim sağlıyor,” dedi. Abbasoğlu, yeni dönemde inovasyon ve sürdürülebilirlik alanında atılacak adımların Türkiye akaryakıt sektörünün standartlarını yükselteceğini vurguladı.
BP’nin Türkiye operasyonlarının satış süreci, 14 Kasım 2023’te imzalanan hisse alım sözleşmesiyle başlamıştı. Rekabet Kurumu, bu büyük birleşmeyi 12 Eylül 2024’te onaylayarak yasal sürecin tamamlanmasını sağladı. Anlaşmayla birlikte Petrol Ofisi, Türkiye akaryakıt pazarında sahip olduğu terminal ağını genişletirken, ülke genelinde enerji lojistiğindeki konumunu daha da sağlamlaştırdı. Bu devralma işleminin, akaryakıt tedarik zincirine katkı sunarak Türkiye'nin enerji sektöründeki dışa bağımlılığı azaltma stratejileriyle de örtüştüğü düşünülüyor.
Petrol Ofisi Grubu, bu satın almanın ardından, daha geniş bir müşteri ağına, güçlü bir lojistik altyapıya ve artan bir depolama kapasitesine sahip olarak operasyonlarını sürdürecek.