Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Gazeller Mevkii'nde başlayan orman yangınının hızla büyüdüğü ve şiddetli rüzgarın etkisiyle Denizli il sınırlarına kadar yayıldığı bildirildi. Yangına müdahale için ilk aşamada 12 arazöz, 8 su ikmal aracı, 5 helikopter ve 6 uçak sevk edildiği açıklandı.


Yangının Tarım arazilerinden başlayıp ormana sıçradığı belirtilerek Muğla, Aydın ve Denizli'den arazözler ve orman işçileri bölgeye yönlendirildi. İlk müdahalenin Menteşe ilçesinin yanı sıra Milas'a bağlı Kısırlar Mahallesi'nde de yapıldığı ve burada 40 orman işçisi, köylüler ile 14 arazöz ve 2 uçak ile 3 helikopterin yangına karşı mücadele ettiği ifade edildi.

Bakan Bolat, "Firmalarımızın faaliyetleri, pek çok açıdan ülkemize fayda sağlıyor." açıklamasında bulundu Bakan Bolat, "Firmalarımızın faaliyetleri, pek çok açıdan ülkemize fayda sağlıyor." açıklamasında bulundu


Muğla Valisi İdris Akbıyık, yangın bölgesine kişisel olarak hareket ettiğini belirtti ve yangının kontrol altına alınması için ekiplerin yoğun çaba sarf ettiğini aktardı. Akbıyık, özellikle Kısırlar Mahallesi'nde bulunan 14 hanenin tedbir amaçlı boşaltıldığını açıkladı ve ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi.


Ayrıca Didim ilçesine bağlı Ak Yeniköy yakınlarında çıkan yangının şiddetli rüzgarın etkisiyle yayıldığı ve Aydın Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin 8 arazöz ve 35 orman işçisi ile müdahale ettiği belirtildi. Yangının tatil siteleri ve çevredeki vatandaşlar tarafından da söndürülmeye çalışıldığı ifade edildi.


Diğer yandan Balıkesir'in İvrindi ilçesinde Kınık Mahallesi yakınlarında ormanlık alanda çıkan yangının kontrol altına alınmasına çalışıldığı bildirildi. Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yangına hemen müdahale ettiği ve ekiplerin havadan ve karadan yangını söndürme çalışmalarına başladığı aktarıldı.


Son olarak Denizli'nin Babadağ ilçesinde de ormanlık alanda yangın çıktığı ve saat 13.30 sıralarında başladığı belirtildi. Yangına hava ve karadan müdahale edilmekte olduğu bilgisi verildi.
 

Editör: Ömer Faruk Bostancı