Meta, Rus devlet medya kuruluşları RT ve Rossiya Segodnya ile diğer ilgili medya organlarını platformlarından yasaklama kararı aldığını açıkladı. Şirket, bu medya kuruluşlarının internet üzerinden gizli etki operasyonları yürütmek için aldatıcı stratejiler kullandığını öne sürdü. Meta'nın açıklamasında, "Yapılan titiz değerlendirmeler sonucu, Rus devlet medyasına yönelik yaptırımlarımızı genişlettik. Rossiya Segodnya, RT ve diğer ilgili medya kuruluşları, dış müdahale eylemleri nedeniyle platformlarımızdan küresel ölçekte yasaklanmıştır" denildi.

Yeni yasaklamanın kısa süre içinde yürürlüğe girmesi bekleniyor. Meta'nın bu adımı, sosyal medya platformlarında bilgi güvenliğini artırmak ve dış etki kampanyalarına karşı mücadele etmek amacı taşıyor.

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu Merkez Bankası, politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu

Öte yandan, Moskova yönetimi, Meta’yı 2022 yılında “aşırıcı” bir kuruluş olarak tanımlamıştı. Bu durum, Meta ile Rusya arasındaki ilişkilerde gerilimi artırmıştı.

Editör: Ömer Faruk Bostancı