Dünyanın en ünlü iş insanlarından Elon Musk, 2022 yılında işten kovduğu eski çalışanı Gary Rooney’e 550 bin avro tazminat ve ceza ödemeye mahkûm oldu. Olay, Musk’ın Twitter’ı satın aldığı dönemde çalışanlara gönderdiği bir e-posta ile başlamıştı.

Musk, çalışanlarına ‘Bir Yol Ayrımı’ başlığıyla gönderdiği e-postada, yeni ve zorlu çalışma şartlarına uyum sağlamak için bir ultimatom vermişti. E-postada, bir ‘Evet’ butonu bulunuyordu ve çoğu çalışan, işten kovulma korkusuyla bu butona tıklayarak çalışmaya devam etmişti. Ancak, Gary Rooney bu teklife karşı çıkmış ve işten kovulmuştu.

Rooney, kovulmasının ardından durumu İrlanda Çalışma İlişkileri Komisyonu’na (WRC) taşıdı. Komisyon, Rooney’nin ‘Evet’ butonuna tıklamayı reddettiği için haksız yere işten çıkarıldığını belirtti ve Musk’ın X şirketine, Rooney’e 550 bin avro tazminat ödemesini emretti.

Meksika'da yargı reformunu protesto eden yüzlerce kişi Senato binasına girdi Meksika'da yargı reformunu protesto eden yüzlerce kişi Senato binasına girdi

WRC hakemi Michael MacNamee kararında, “Hiçbir çalışan, bu tür durumlarla karşı karşıya kaldığında, tekliflerden herhangi birine açık uçlu ve koşulsuz bir onay vermeyi reddettiği için suçlanamaz,” ifadelerini kullandı.

Elon Musk ve X cephesinin karara itiraz etme hakkı bulunuyor, ancak konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmış değil.

Editör: Ömer Faruk Bostancı