Türkiye’nin savunma sanayi alanındaki öncü isimlerinden ASELSAN, 32 milyon euro değerinde büyük bir anlaşmaya imza attığını duyurdu. ASELSAN, resmi sosyal medya hesabı ve Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığıyla, Anadolu Deniz İnşaat Kızakları Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Yeni Tip Süratli Çıkarma Gemileri için ASELSAN Savaş Sistemleri satışına yönelik bir sözleşme imzaladığını açıkladı.

Yeni anlaşma kapsamında, ASELSAN’ın savaş sistemleri, Anadolu Deniz İnşaat Kızakları Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından talep edilen süratli çıkarma gemileri için kullanılacak. Teslimatlar, 2025 ve 2026 yılları arasında gerçekleştirilecek.

İsveçli bakanların uçağı arızalandı, Türkiye'deki güvenlik toplantısı iptal edildi İsveçli bakanların uçağı arızalandı, Türkiye'deki güvenlik toplantısı iptal edildi

ASELSAN, bu büyük anlaşmanın savunma sanayindeki yetkinliğini ve global rekabet gücünü bir kez daha gözler önüne serdi. Şirketin sosyal medya hesabında paylaştığı video ile duyurulan bu gelişme, savunma sektöründeki yerli üretim ve teknolojinin önemini vurguluyor.

Editör: Ömer Faruk Bostancı