Bugün Ankara’da gerçekleştirilmesi beklenen Türkiye ve İsveç Güvenlik Mekanizmasının ilk toplantısı, İsveç Dışişleri Bakanı Maria Malmer Stenergard ve Adalet Bakanı Gunnar Strömmer’i taşıyan uçağın havada arızalanması sebebiyle iptal edildi. Uçağın, teknik bir sorun nedeniyle Stockholm’e geri dönmesi üzerine toplantı ertelendi.

Toplantı, Türkiye ve İsveç arasında NATO Vilnius Zirvesi'nde kararlaştırılan Güvenlik Mekanizması çerçevesinde düzenleniyordu. Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, toplantıya Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile İsveçli bakanların katılacağı belirtilmişti. Görüşmede, iki ülke arasında terörle mücadele başta olmak üzere, bölgesel ve uluslararası güvenlik konuları ele alınacaktı.

THY, Göbeklitepe buğdayından üretilen "ilk ekmek" ile tarihi gökyüzüne taşıyor THY, Göbeklitepe buğdayından üretilen "ilk ekmek" ile tarihi gökyüzüne taşıyor

İsveç’ten Türkiye'ye hareket eden bakanları taşıyan uçağın havada yaşadığı teknik arıza nedeniyle Stockholm'e dönüş yapması gerektiği belirtildi. İsveç yetkilileri, uçakta bulunan yolcuların ve mürettebatın durumunun iyi olduğunu açıkladı.

İptal edilen toplantının yeni tarihine ilişkin herhangi bir resmî açıklama yapılmadı. Türkiye ve İsveç’in, bu toplantı ile terör örgütlerine karşı ortak bir tavır sergileme ve bölgesel güvenlik konusunda iş birliği yapma hedefi bulunuyordu.

Editör: Ömer Faruk Bostancı