Türkiye'ye Rusya Yaptırımı

ABD, G7 zirvesi öncesinde Rusya ile iş yapan 13 Türk şirketine yaptırım uygulayacağını açıkladı. Yaptırımlar, Moskova'nın Ukrayna'daki savaşını zorlaştırmayı ve Rusya ile iş yapan yabancı bankalar için riskleri artırmayı hedefliyor.


Hazine Bakanlığı'ndan Yeni Yaptırımlar

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya ile bağlantılı 13 Türk şirketi de içeren 300'den fazla kişi ve kuruluşu yaptırım listesine aldı. Hazine Bakanı Janet Yellen, üçüncü ülkelerden gelen kritik tedarik yollarını kesmeyi hedeflediklerini belirtti.
Yellen'den Kritik Tedarik Uyarısı
ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Rusya ile bağlantılı yeni yaptırımlarla Türkiye'den 13 şirketi hedef aldıklarını açıkladı. Yellen, Rusya'nın savaş ekonomisiyle iş yapan finans kuruluşlarının riskini artırdıklarını ve kaçış yollarını kapattıklarını söyledi.
 

Türkiye'den 13 Şirkete Yaptırım

ABD, Rusya ile iş yaptıkları gerekçesiyle Türkiye'den 13 şirketi yaptırım listesine aldı. Hazine Bakanlığı'nın yeni yaptırımları, Moskova'nın Ukrayna'daki savaşını zorlaştırmayı ve uluslararası malzeme ve ekipmana giden yolları kesmeyi amaçlıyor.

ABD, Genişletilmiş Yaptırımları Duyurdu

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya ile bağlantılı 300'den fazla kişi ve kuruluşu kapsayan yeni yaptırımlarını açıkladı. Türkiye'den 13 şirketin de yer aldığı yaptırım listesi, Rusya'nın savunma endüstrisine destek veren yabancı bankaları da içeriyor.

Almanya'da meydana gelen bir yangında, Türk bir anne ve 5 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti Almanya'da meydana gelen bir yangında, Türk bir anne ve 5 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti

Rusya Bağlantılı Türk Şirketlerine ABD Yaptırımı

ABD, G7 zirvesi öncesinde Türkiye'den 13 şirketi kapsayan yeni yaptırımlar duyurdu. Hazine Bakanlığı, Rusya ile iş yapan yabancı bankalar için riskleri artırmayı ve Moskova'nın Ukrayna'daki savaşını zorlaştırmayı hedefliyor.
 

Editör: Ömer Faruk Bostancı