Samsunspor, Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek üç puanı kaptı Samsunspor, Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek üç puanı kaptı

2024'ün ilk yarısında Türkler, yurtdışından emlak alımına yaklaşık 1,5 milyar dolar harcadı ve bu ülkeler arasında Yunanistan öne çıkıyor. Vesta Global Kurucu Ortağı Teuta Narazan, Yunanistan’daki yeni düzenlemelerin yatırımcılar için önemli fırsatlar sunduğunu belirterek, “Hızlı hareket etmek avantaj sağlayacak” dedi. Narazan, Vesta Global’in Yunanistan’da inşaat şirketi DKG Development ile yaptığı anlaşma sayesinde, yatırımcılara aracılık edeceklerini de açıkladı.

Yunanistan, Golden Visa programı kapsamında yatırımcılara beş yıl süresince oturum izni veriyor. Ancak, 1 Eylül 2024 itibarıyla yapılacak değişikliklerle, Atina ve çevresindeki Attika Yarımadası’nda alt limit 400 bin euro’dan 800 bin euro’ya çıkarılacak. Diğer bölgelerdeki limit ise 250 bin euro’dan 400 bin euro’ya yükselecek. Narazan, bu güncellemenin yakın zamanda gerçekleşeceğine dikkat çekerek, yatırımcılar için bu dönemin önemli bir fırsat sunduğunu belirtti.

Golden Visa programı, Türkiye dahil birçok ülkeden yatırımcılar tarafından tercih ediliyor. 2022'de Yunanistan’da Golden Visa başvuruları yaklaşık yüzde 100 artış göstererek 8.505 adede ulaştı. Bu yılın ilk dört ayında ise 2.664 başvuru gerçekleşti. Çin, 7.500 başvuruyla birinci, Türkiye ise 900 başvuruyla ikinci sırada yer aldı.

DKG Development CEO’su Konstantinos Petridis, Yunanistan’daki 80 bin metrekarelik büyük projede güçlü bir Türk ortak ile ilerlemenin, Türkiye'deki yatırım ivmesini yakalamak adına önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Şirket, 2019’dan bu yana 28 projeye imza attı ve Türk markalarıyla iş birliği yaparak projeleri hızla tamamlamayı hedefliyor.

Yunanistan, özellikle turizm açısından Türkiye'den yoğun bir ziyaretçi akınına uğruyor ve turistik tesislerin talebi karşılamadığı belirtiliyor. Petridis, markalı konut ve ticari işletmeler için Türkiye'den yatırımcıları beklediklerini ve Golden Visa’nın bu yatırımları teşvik edeceğini ifade etti.

Editör: Ömer Faruk Bostancı