Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları

Samsunspor, Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek üç puanı kaptı Samsunspor, Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek üç puanı kaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 24 Ağustos’ta Marmaris’te gerçekleştirilen Aksaz Tersanesi Komutanlığı Açılış ve Deniz Platformları Teslim Töreni, Yunan basınında geniş yankı uyandırdı. Erdoğan’ın törendeki açıklamaları, Türk Deniz Kuvvetleri’nin savunma kapasitesinin arttırılmasına yönelik yürütülen projelere dair ipuçları verdi. Erdoğan, İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda yakında inşasına başlanacak TF-2000 Hava Savunma Harbi Muhribi'nin ülkenin hava savunmasını denizden itibaren sağlayacağını ve milli uçak gemisi ile hava araçlarının da bu sürece dahil edileceğini vurguladı.

Yunan basınında Türk Deniz Kuvvetleri’ne yorumlar

Yunan basınında, Türk Deniz Kuvvetleri’nin yerli projeleri ve savunma sistemlerinin büyük bir hızla geliştiğine dair yorumlar yapıldı. Özellikle Reis Sınıfı Denizaltı Projesi, MİLDEN Projesi ve TF-2000 Hava Savunma Muhribi Projesi gibi önemli projeler mercek altına alındı. Yunan kaynakları, Türk Donanması’nın önümüzdeki yıllarda tamamen yerli sistemlerle donatılacak olmasının, iki ülke arasındaki stratejik dengeleri değiştirebileceğine dikkat çekti.

Yunan basını, Türk Deniz Kuvvetleri’nin muhripler, uçak gemileri, milli denizaltılar ve diğer programlarla yaklaşık 10 yıl içerisinde büyük bir yenilenme sürecine gireceğini belirtti. Yunanistan’ın bu gelişmelere nasıl cevap vereceği ise belirsizliğini koruyor.

Editör: Ömer Faruk Bostancı