Uyuşturucu ticaretinde ismi "Türk Escobar" olarak anılan Urfi Çetinkaya, tutuklu bulunduğu cezaevinde yaşamını yitirdi. Organize suç örgütü lideri Çetinkaya, uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle hüküm giymiş ve 2023'te tutuklanmıştı.

Tesla, Cybertruck’ı makineli tüfekle donatan Çeçen Liderin aracını uzaktan devre dışı bıraktı Tesla, Cybertruck’ı makineli tüfekle donatan Çeçen Liderin aracını uzaktan devre dışı bıraktı


20 Şubat 2023 tarihinde İstanbul, İzmir, Afyonkarahisar, Antalya gibi illerde eş zamanlı düzenlenen "Kafes-44" operasyonu ile 43 kişi gözaltına alınmış, Almanya ve İspanya gibi ülkelerde 13 ton, Türkiye'de 24 ton uyuşturucu ele geçirilmişti. Çetinkaya'nın örgütünün, uyuşturucu sevkiyatında gemi ve balıkçı tekneleri gibi araçları kullanarak uluslararası operasyonlar düzenlediği tespit edilmişti.


Soruşturma sonucunda, Çetinkaya'nın liderliğini yaptığı örgüte ait 147 arsa, 56 konut, 53 lüks araç, gemiler ve milyonlarca liralık ziynet eşyasına el konulmuştu. Çetinkaya, "Teşekkül halinde uyuşturucu madde imal etmek ve nakletmek" suçundan 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.


Cezaevinde ölen Çetinkaya'nın ölümüyle birlikte, Türkiye'nin en büyük suç imparatorluklarından biri de tarihe karıştı.

Editör: Ömer Faruk Bostancı