İspanya'nın başkenti Madrid'den Uruguay'ın başkenti Montevideo'ya gitmekte olan Air Europa'ya ait Boeing 787 model yolcu uçağı, şiddetli türbülans nedeniyle Brezilya'daki Natal Uluslararası Havalimanı'na acil iniş yapmak zorunda kaldı. El Observador gazetesinin haberine göre, türbülans sırasında uçakta bazı yolcular hafif şekilde yaralandı.

Havayolu şirketi Air Europa, sosyal medya platformu X'tekiaçıklamasında, "Montevideo'ya giden uçağımız, NatalUluslararası Havalimanı'na normal şekilde iniş yaptı ve bazı hafif yaralanmalar meydana geldi." ifadesine yer verdi. Hafif yaralanan yolcular, kentteki Monsenhor Walfredo GurgerHastanesi'ne götürüldü.

Meksika'da yargı reformunu protesto eden yüzlerce kişi Senato binasına girdi Meksika'da yargı reformunu protesto eden yüzlerce kişi Senato binasına girdi

Olayın ardından sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, türbülansın şiddetiyle bir yolcunun baş üstü bagaj dolabına girdiği anlar büyük ilgi çekti. Bu türbülans anında çekilen video, olayın ciddiyetini ve yolcuların yaşadığı korkuyu gözler önüne serdi.

Havayolu yetkilileri, türbülans sırasında güvenlik önlemlerine uymanın önemini bir kez daha vurguladı ve yolcuların kemerlerini bağlı tutmaları gerektiğini hatırlattı.

Editör: Ömer Faruk Bostancı